Downloads

Scorpion Buienradar module

Het was augustus 2009. Het verbaasde mij enorm dat deze module nog niet bestond. Toen een klant van ons vroeg om de buienradar op zijn website dacht ik even een module downloaden en klaar is Kees. Iedereen had het over die buienradar. Deze website was, en is nog steeds, zo inmens populair. We hebben gezocht, maar hij bleek nog niet te bestaan. Dan zit er maar één oplossing op en dat is er zelf een te maken.

Scorpion Columns Plugin

Ook wij gebruiken over het algemeen het grid van Bootstrap in de websites die we maken. Alleen is het lastiger om aan content beheerders uit te leggen hoe ze al die rijen en kolommen moeten bewerkstelligen. Daarom hebben we deze gemakkelijke plugin gemaakt. De instructies zijn opgenomen in het admin-scherm van de plugin.

Scorpion Countdown

We krijgen heel vaak de vraag om een countdown teller op een website te zetten. Die zijn er natuurlijk kant en klaar, maar allemaal zijn het commerciele extensies. We hebben er dus maar eentje zelf ontwikkeld. Voorlopig zullen we deze gewoon delen met de gemeenschap ;-)

Scorpion Image Header

Het is lastig om een afbeelding als header te gebruiken die geschikt is voor desktop weergave, maar ook voor mobiel. Dit is een issue waar we zelf vaak tegenaanlopen bij het maken van moderne websites. Er moeten allerlei omwegen bewandeld worden om dit goed voor elkaar te krijgen. Waarom dan niet een module maken die dit probleem voor ons oplost, en daarmee dus ook voor de Joomla! comunity.

Scorpion Logout Button for Joomla! 3+

Een tekortkoming van Joomla is dat er standaard geen link of menuoptie aanwezig is om uit te loggen. Wel kan er natuurlijk gebruik worden gemaakt van de login module, maar die geeft ook nog allerlei andere zaken weer. We hebben gemerkt dat steeds vaker de wens bestaat om een knop ergens op de website te plaatsen met daarin niet meer dan een logout knop.

Scorpion More Style

Het update mechanisme van Joomla! is erg krachtig. Ontwikkelaars maken een nieuwe versie van hun extensies en de gebruiker krijgt hiervan automatisch een melding in het administrator gedeelte van hun website. Wanneer ze een update uitvoeren worden alle, of ieder geval meerdere, bestanden overschreven. Dit gebeurd ook bij templates, dus aanpassingen die zijn aangebracht aan de styling van een template kunnen verloren gaan bij zo'n update.

Scorpion MoreJS module

Het komt zo vaak voor dat ontwikkelaars graag even een stukje JavaScript zouden toevoegen aan een Joomla! website. Hiervoor kan gebruikt worden gemaakt van een maatwerk HTML module, maar bij dit soort modules wordt de inhoud vaak beïnvloed door editors en beveiligingscomponenten. We hebben dus een module ontwikkeld die alle juiste paden volgt die binnen het Joomla! framework worden gesteld.

Scorpion Site Verification

Vindbaarheid is een onderwerp dat bij iedere website beheerder op de agenda staat (of zou moeten staan). Het implementeren van Sitemaps en analytics zijn een paar voorbeelden van technische oplossingen die hieraan kunnen bijdragen. Partijen als Google, Yahoo en nog een aantal anderen hebben hiervoor webmaster tools ontwikkeld zodat webmasters gemakkelijk alles op een location kunnen vinden. 

Scorpion Social Share

Sociale media is een blijvertje. Dagelijks worden er miljarden (of misschien wel triljarden) berichten geplaatst op deze websites. Vaak willen we dingen delen met onze "vrienden" op sites als Facebook en LinkedIn. Met deze module maak je het de gebruiker gemakkelijk om de inhoud van je website te delen op de belangrijkste social media websites. Zie het maar als gratis reclame.

Scorpion Video Header

Eigenlijk is het helemaal geen vreemde vraag: We willen graag een video afspelen in de header van onze website. Kan dat?

Natuurlijk kan dat. We zien het wel vaker wanneer we over het internet surfen. Toen we echter zochten in de Joomla! extension database konden we geen enkele module vinden die deze functionaliteit te bieden had zonder allerlei andere balast toe te voegen.