Technisch nieuws

Mailproblemen door Wereldwijde cyberaanval

Afgelopen nacht (27-4-2018) is er een wereldwijde cyberaanval uitgevoerd. Helaas is ook gebleken dat een van onze servers is misbruikt voor deze aanval. Hierdoor kan het voorkomen dat er problemen voorkomen met e-mail. Uit onderzoek is gebleken dat er sinds 2011 een virus bestaat dat tot vandaag nog niet als virus kon worden geïdentificeerd. Dit betekend dat het virus al jarenlang kan bestaan, maar op een bepaald moment zal worden geactiveerd. 

Joomla security update v3.8.5

Het gebeurd wel vaker dat al heel snel na een belangrijke update van software een nieuwe bug wordt ontdekt. Daarom hebben we vandaag (een week na de vorige update) alweer een nieuwe update van Joomla!

Joomla security update v3.8.4

Het ontwikkelteam van Joomla! staat zeker niet stil. Vandaag is er een nieuwe versie uitgebracht. Versie 3.8.4 bevat meer dan 100 kleine aanpassingen die voornamelijk zijn gericht om de veiligheid te verbeteren.

Groot onderhoud gepland

Groot onderhoud gepland voor 18 januari 2018 Tussen 10:00 en 11:30. Zoals jullie mogelijk wel weten stellen wij zeer hoge eisen aan onze hosting omgevingen. Dat houdt natuurlijk is dat we altijd bezig zijn met monitoring en optimalisatie van deze omgevingen.

Onze hosting is klaar voor de toekomst

Wij beschouwen hosting als een service product naar onze klanten waarvoor wij websites bouwen. Uit onderzoek blijkt echter dat er maar zeer weinig hostingproviders zijn die hun omgeving zo goed onderhouden als dat wij dat doen.


Natuurlijk hebben bedrijven die zich specifiek bezighouden met hosting andere doelen voor ogen. Zij richten vaak hun pijlen op zaken als de laagste prijs in de markt of 24-uurs support. Doordat zij vaak veel meer klanten op een en dezelfde server plaatsen wordt het ook lastiger om zomaar even software op de server naar het hoogste niveau te halen zonder dat er ergens iets omvalt. Onze strategie is gericht op onze doelgroep en dat blijkt te werken. Op zeer regelmatige basis voorzien wij onze servers van de allerlaatste software. Hiermee bereiken we de hoogste graad op het gebied van veiligheid, snelheid en stabiliteit die haalbaar is op onze servers. Eigenlijk verwennen wij onze klanten dus veel meer dan ze zich bewust van zijn.

Binnenkort komt Joomla! met een 4e generatie van hun content management systeem op de markt. Een belangrijke mijlpaal voor de meeste van onze klanten, aangezien wij voornamelijk websites bouwen op het Joomla! platforn. Joomla! 4 stelt behoorlijk hoge eisen aan hosting. Wij zijn er al helemaal klaar voor. Onze server zijn ingericht om aan al deze eisen nu al te voldoen. Laat dus maar komen.

Nieuwe versie van de Scorpion Support App

We hebben de laatste tijd meermaals laten zien dat wij ook mobile apps kunnen ontwikkelen. Ook hebben we aangetoond dat het nu al mogelijk is om Joomla! in te zetten als back-end systeem voor deze apps. Met de basisfunctionaliteit van Joomla! zal dit pas vanaf versie 4 beschikbaar zijn, maar we hebben toch met de huidige beschikbare middelen ons doel bereikt.