Joomla 2.5.2 vrijgegeven (Security release)

Joomla-version25Het Joomla project heeft zojuist Joomla 2.5.2 vrijgegeven. Dit is een veiligheidsrelease en we adviseren je om je Joomla website bij te werken naar deze versie. In deze versie zijn  2 veiligheidsproblemen verholpen.

Joomla 1.7 heeft op 24 februari de "End of Life" status bereikt en daarvoor zal er dus geen update voor de 1.7.x serie verschijnen. Het veiligheidsprobleem van hoge prioriteit is echter ook van toepassing op de 1.7.x serie, zorg er dus voor dat je deze sites spoedig naar Joomla 2.5.2 update.

Het doel van het Production Leadership Team (PLT) is om regelmatig updates ter beschikking te stellen aan de Joomla community. Leer meer over de Joomla ontwikkelingen op de ontwikkelaars site.

Download de Nederlandstalige Joomla 2.5.2 met voorbeelddata in de downloadsectie van de comunnity. Je vindt hier ook aparte taalpakketten voor zowel de frontend als de backend en de tinyMCE tekstverwerker, en de pakketten voor het updaten van Joomla 2.5.x naar versie 2.5.2.

Het update proces is erg eenvoudig, er zijn nu eenvoudigere en betere manieren zijn om te updaten dan via FTP zoals dat voorheen ging. Het is mogelijk om vanuit de backend van je Joomla site up te daten naar Joomla 2.5.2. Ga daarvoor naar Extensies -> Extensiebeheer en klik op de tab Updaten. In dit scherm klik je in de toolbar op Vind updates. De Joomla 2.5.2 update wordt nu zichtbaar. Deze vink je aan en in de toolbar klik je op Updaten, waarna de Joomla sites automatisch zal worden bijgewerkt. Volledige update instructies zijn hier te vinden.