Het laatste nieuws

Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest recente ontwikkelingen binnen ons bedrijf of nieuws dat is gerelateerd aan de markt waarin wij opereren. Om op de hoogte te blijven van al deze ontwikkelingen bieden wij niet alleen dit overzicht aan op onze website, maar deze is tevens in een RSS-feed beschikbaar (klik hiervoor op het RSS-logo onderaan deze website). Ook wanneer u zich aanmeldt voor onze website zult u van het belangrijkste nieuws op de hoogte worden gehouden.

Scorpion Countdown module uitgebracht

We krijgen eigenlijk heel vaak de vraag om een teller op een website te plaatsen die aftelt naar een bepaald moment. Zoals gewoonlijk kijken we natuurlijk eerst wat er al bestaat, maar ook deze keer was er eigenlijk niets te vinden dat voldeed en gratis wordt aangeboden aan de community.

Best Open Source CMS 2023: Joomla!

And the winner is!!!!! Joomla!. In 2 van de belangrijke categorieën heeft Joomla! dit jaar gewonnen 2023 CMS Critic People’s Choice Awards.

Joomla Columns Plugin

We hebben alweer iets ontwikkeld om het leven van de Joomla beheerder gemakkelijker te maken. Het is een plugin die hte mogelijk maakt om gemakkelijk kolommen te gebruiken.

Een positief 2024

We beginnen aan 2024 met een positieve blik en wensen iedereen daarom ook een gelukkig nieuwjaar. En dat is nog maar het begin natuurlijk. Onze frisse nieuwe huisstijl is niet het enige wat we in het komende jaar gaan vernieuwen. 

Scorpion in een nieuw jasje

2024 is het jaar van nieuwe zaken en uitdagingen. Wij dachten dus dat het na 10 jaar ook wel weer tijd werd voor een nieuwe huisstijl.

Scorpion Image Header module is uitgebracht

Met trost presenteren we een nieuwe module voor Joomla!. De Scorpion Image Header module.

Joomla! upgrade service weer actief

Wilt u uw Joomla! 3 website upgrade naar Joomla! 4. Wij regelen dat allemaal voor u.

30 jaar Bartis, tijd voor iets nieuws

Als je iets te vieren hebt, dan moet je het goed doen. Dat dacht de eigenaar van Bartis Horecaslagerij. Het bedrijf bestaat 30 jaar en dat is niet alleen maar het juiste moment voor een feestje, maar in dit geval ook echt wel de juiste tijd om een nieuwe huisstijl en de bijbehorende website te introduceren.

De bezoekers check wordt weer belangrijk

De horeca mag weer open. Al is het nog maar zeer beperkt. Zo zullen alleen de terrassen nog maar open gaan en er is ook een tijdslimiet. Het wordt dus ook weer belangrijk om de bezoekers te controleren en registreren. Dat kan heel gemakkelijk met De Bezoekers Check.

Het Verhuur Avontuur kan beginnen

Het is gelukt. Nog voor de paasvakantie begint staat de nieuwe website van Verhuur Avontuur live. op https://VerhuurAvontuur.nl kan iedereen nu dus een Vespa reserveren om heerlijk mee door het schitterende Brabandse land te rijden.

Eerst tijdslot reserveren, dan shoppen

Dat is op dit moment het niet motto van de overheid in Nederland. De winkels mogen weer open, maar onder zeer strikte maatregelen.

Wij wensen jullie een positief 2021

We sluiten het 2020 af met gemengde gevoelens. Een jaar waarin Corona het gesprek van de dag was, maar ook het onderwerp was waarmee iedereen werd geconfronteerd. Een jaar dat voor de meeste mensen een negatieve bijsmaak heeft. Een jaar waar we op vele manier manieren dichter bij elkaar zijn gekomen en toch verder weg.

Eerst Bestellen: De oplossing voor winkeliers

Niet iedere ondernemer heeft zomaar de mogelijkheid om on-line bestellen beschikbaar te maken voor hun klanten. Nu hebben ze dat wel. We hebben EERST BESTELLEN voor jullie ontwikkeld. Een systeem dat er voor zorgt dat vrijwel iedere ondernemer binnen 48 uur zijn winkel on-line heeft staan
https://eerstbestellen.be/

De Bartis Bestel App is Live

Voor ons is het toch altijd weer een speciaal moment als een project live gaat. Zo kunnen we, zoals gewoonlijk met enige trots, bekend maken dat de Bartis Bestel App officieel in gebruik is genomen.

Bezoekregistratie next level

Sinds begin augustus bieden we een dienst voor digitale bezoekers registratie. Op veler verzoek hebben we deze dienst nu naar het volgende niveau getrokken. Vanaf vandaag kunnen de klanten die gebruik maken van het systeem ook beschikken over een rapportage.

Nieuwe dienst: Bezoekregistratie digitaal

In deze tijden van Corona moeten ondernemers elkaar een beetje helpen. Zo wordt er bijvoorbeeld van ondernemers in de horeca-sector verwacht dat ze een registratie gaan bijhouden van hun bezoekers.

Website Kampina Airborne is een feit

Het komt wel vaker voor dat een hobby uitgroeit tot een passie. Dat gebeurde ook bij Peter van der Linde. Hij was zo ontzettend gefascineerd door de verhalen over de 2e wereldoorlog dat hij ze verzamelde en vormde tot een boek. Door de jaren heen bleef hij echter verhalen toevoegen en daarom brengt hij een nieuwe versie uit van zijn boek dat de titel 'Kampina Airborne' draagt.

Overname van Parelweb dienstverlening

Vanaf 1 januari 2020 hebben wij de dienstverlening van het Oisterwijkse bedrijf Parelweb overgenomen.

Geen analytics meer van Firefox gebruikers

Onlangs is een nieuwe versie verschenen van de veelgebruikte browser Mozilla Firefox. Wanneer men deze browser gebruikt zullen verzamelaars van statistische gegevens zoals Google Analytics en Facebook geen gegevens meer doorkrijgen.

Nieuwe wetten, nieuwe regels: AVG

De nieuwe Europese privacywet - de “Algemene Verordening Gegevensbescherming” - die op 25 mei 2018 van toepassing wordt, is een opportuniteit voor bedrijven om zich te bezinnen over hoe ze vandaag gegevens bijhouden, hoe ze die gebruiken en hoe het staat met de bescherming ervan.

Fijne feestdagen

Kertstkaart2017

We gaan gewoon mee met de tijd

iOS 11 is alweer een paar weken uit en de eerste iPhone X ligt inmiddels in de schappen. Als app developer moet je natuurlijk voorbereid zijn op het gebruik van dit soort nieuwe toestellen.

PAS OP! Oplichters

Ieder jaar krijgen wij van diverse klanten vragen over een rekening voor domeinregistratie of hosting. Wanneer deze rekeningen komen van NL Domein Host, dan mag u er vanuit gaan dat dit een valse rekening betreft. Zelfs wij ontvangen dit soort rekeningen en geloof mij, wij kunnen onze eigen domeinregistratie prima zelf afhandelen. De website van deze partij is niet bestaand en zo ook natuurlijk het telefoonnummer van de klantenservice. Het bankrekeningnummer (IBAN) is blijkbaar wel bestaand.

Nieuwe Joomla! extensies voor iedereen

Met regelmaat komt het voor dat we extensies ontwikkelen voor Joomla!. Voor een website van een klant lopen we ergens tegenaan waar nog geen bruikbare oplossing voor is in de markt. Er zit dan in veel gevallen niets anders op als dat we die oplossing zelf gaan ontwikkelen. 

Joomla! is een open source contetn management systeem. Dat betekend dat de code van het systeem zelf beschikbaar is voor iedereen en zelfs kan worden aangepast. Zo zijn ook de meeste uitbreidingen (extensies) open source. De bedoeling is daarmee ook dat ontwikkelaars hun producten zoveel mogelijk delen met de community. Zo kan de volgende die hetzelfde probleem heeft direct profiteren van datgene wat nu wel voorhanden is.

RSTnl is klaar voor de start

Refinery Service Technology is nu helemaal klaar voor de grote doorbraak in hun marktsegment. De heren van dit bedrijf hebben tientallen jaren ervaring op het gebied van allerlei zaken die te maken hebben met raffinaderijen. Nu ze allemaal eindelijk een leeftijd hebben bereikt waarop de gemiddelde burger het juist iets rustiger aan wil gaan doen zijn zij juist vol in het diepe gesprongen en een nieuwe uitdaging aangegaan. Ze zijn met zijn drieën een bedrijf begonnen.

Twee keer zo snel, dat willen we allemaal wel

Onze server ondersteunen 2 verschillende PHP-versie (de hoogste versie van PHP5 en de hoogste versie van PHP7). Omdat nog niet alle systemen compatible zijn met PHP7 hebben wij ervoor gekozen om PHP5 als standaard instelling te gebruiken.

Op 25 april kwam versie 3.7 van het Joomla! CMS uit. Nadat de upgrade op een website was gedaan verscheen het advies om gebruik te maken van een hogere PHP versie.

Wij zijn officieel Joomla! Learning Partner

Sinds kort is het mogelijk om een officiele certificering te behalen voor Joomla! beheerders. Voor deze certificering kan men enkel trainingen volgen en examens doen bij een Joomla! Learning Partner. Ook wij zijn zo'n partnership aangegaan met de Joomla Organisatie en vandaag is het oficieel geworden en mogen wij naar buiten treden als een officiele JLP.

Scorpion brengt 2 nieuwe Joomla! modules uit

Wanneer we kijken naar projecten waarbij we websites ontwikkelen die gebaseerd zijn op een CMS, dan zien we vaak dat styling en scripting is opgenomen in de templates. Wij ontwikkelen over het algemeen websites met Joomla! als basis. Wanneer we wijzigingen doorvoeren aan de templates van onze klanten, dan worden deze automatisch geupdate op hun websites. Hierdoor kunnen wijzigingen die klanten zelf hebben aangebracht verloren gaan. Daarom hebben we twee modules ontwikkeld voor Joomla! die er voor zorgen dat aanvullende styling (CSS) en JavaScript kunnen worden opgenomen in de website zonder dat deze verloren gaan bij een update.

Fijne feestdagen

Het volledige team van Scorpion Computers & Software wenst iedereen het beste toe voor  zowel de feestdagen als voor het jaar 2017.

Cadeau voor klanten met een SLA

Het is bijna Sinterklaas, dus tijd om cadeaus te geven. Dat is de reden waarom we onze klanten, die een SLA (Service Level Agreement) hebben afgesloten voor het beheer van hun website, eens een extraatje willen bieden. Dat doen we in de vorm van een verbetering aan hun website.

Veiligheid mag best gevierd worden

Waarschijnlijk zijn de meeste mensen zich in deze tijd wel bewust van allerlei zaken die te maken hebben met veiligheid. Digitale veiligheid is echter iets waarvan men denkt dat hun virusscanner het wel zal oplossen. Dat is natuurlijk niet in alle gevallen zo. Als hostingpartij moeten wij zorgen dat de veiligheid van uw website wordt gewaarborgd. Hiervoor hebben we afspraken gemaakt met diverse van onze klanten. E-mail is echter nog een ander medium dat vaak het doel is van hackers en andere cybercriminelen. Ze proberen grote hoeveelheden e-mail te versturen via uw e-mailadres.

Google Accelerated Mobile Pages

Google heeft weer wat nieuws. AMP (Accelerated Mobile Pages). In goed Nederlands dus Verssnelde Mobiele Pagina's.  

AMP is puur gericht op mobiele gebruikers. Aangezien meer dan 50% van de zoekopdrachten in Google via een mobiel apparaat wordt gedaan, kun je stellen dat deze dienst bedoeld is voor de meerderheid van de Google gebruikers.

Wat is AMP?

AMP pagina’s zijn hele snelle varianten van je website pagina’s. De opmaak van de pagina's is beperkt en er kan weinig invloed op uitgeoefend worden.

Joomla! wint Beste Gratis CMS

Voor de films heb je de Oscars, voor muziek video de MMA, voor schrijvers de Gouden griffel en voor Content Management Systemen heb je de o.a. de Critics' Choice CMS Awards. Dit jaar gaat deze prijs naar Joomla!. Dit is ook het CMS waar onze voorkeur duidelijk naar uit gaat en we gebruiken dit vrijwel voor alle webprojecten die we uitvoeren. Vele mensen hebben blijkbaar kunnen stemmen die onze mening delen. Wanneer je ook echt kritisch kijkt (wat de naam toch impliceert) dan is Joomla! ook eigenlijk de meest logische keuze voor deze award. Bij de selectie is rekening gehouden met de kwaliteit van het CMS, maar ook met de kwaliteit van de community die erachter schuilgaat.

Meer webspace

Het klinkt bijna als een term uit een StarTrek film: 'Webspace". Het betekend echter niets meer als de schijfruimte die je ter beschikking hebt op een webserver om je website en e-mail op te slaan. Websites worden steeds dynamischer en e-mail wordt steeds langer bewaard. Dit heeft als gevolg dat er meer ruimte nodig is. We hebben dus besloten om de webspace van onze hosting-abonnementen te verhogen. Wanneer je zo'n abonnement bij ons hebt afgesloten dan krijg je dus zonder enige prijsverhoging meer schijfruimte ter beschikking. 

Joomla bestaat 10 jaar!

Verjaardagen mogen gevierd worden. Zo ook die van het content management systeem Joomla. Dit systeem bestaat vandaag officieel 10 jaar. In die tijd is er natuurlijk heel veel gebeurd. Met pieken en dalen is Joomla uitgegroeid tot één van de meest gebruikte CMS-sen wereldwijd. Een leuk overzicht van de groei naar volwassenheid is te vinden op Website van Spread the Joomla Love. Inmiddels is Joomla al meer dan 60 miljoen keer gedownload en heeft het een plaats veroverd bij de drie grootste spelers in de markt. Dus willen wij Joomla graag feliciteren.

Onze nieuwsbrief ook geschikt voor mobiel

Dit is een soort van logische stap naar het heden. Voor anderen is dit misschien een stap naar de toekomst, maar wj zijn een webdesign bureau. Van ons mag je natuurlijk verwachten dat we voorop lopen wanneer het gaat om website en digitale benadering van onze klanten. Mobile readyness is natuurlijk een begrip van deze tijd. De gemiddelde website wordt op dit moment al meer bezocht vanaf een mobiel apparaat dan vanaf een desktop computer. Ook e-mail wordt steeds vaker gelezen vanaf een tablet of smartphone.

SSL Certificaten in ons dienstenpakket

Een poosje terug hebben we al verteld hoe belangrijk het is voor websites om een SSL-Certificaat te koppelen aan uw domein (zie artikel: "Hoe belangrijk is HTTPS"). We hebben de afgelopen periode veel onderzoek gedaan naar deze materie en hebben besloten om SSL-Certificaten ook op te nemen in ons dienstenpakket. Het was al mogelijk om via ons een certificaat aan te schaffen en te laten implementeren, maar nog niet al onze systemen waren hiervoor volledig geoptimaliseerd.

Perfect score voor veilige e-mail

E-mail is iets wat de meeste mensen dagelijks gebruiken zonder er veel bij na te denken. Dat komt omdat wij als hostingpartij dat voor u doen. Er komt heel veel bij kijken om ervoor te zorgen dat het mailtje dat u verstuurd ook daadwerkelijk aankomt bij diegene aan wie het geadresseerd is. De grootste zorg zit in het zorgen dat uw domein of onze servers niet in een spam database terrecht komen. Hiervoor dienen alle onderdelen uit de keten op de juiste manier in elkaar te passen. Wij zijn vrijwel dagelijks bezig met het onderhoud aan deze keten en zijn dus ook trots dat we mogen aangeven dat we de hoogst haalbare score hebben gehaald.

Pour Tous Schoenen wordt wereldberoemd

Met trots mogen wij presenteren: De website van Pour Tous Schoenen uit Udenhout. Het werd hoog tijd dat dit bedrijf eens een website kreeg. Al jaren hebben we gesproken over een website, maar het was er tot nu toe nog niet van gekomen. Vanaf dit moment is dit bedrijf dus ook te vinden op het werled wijde internet. U kan de website bewonderen op http://pourtousschoenen.nl/

Gratis dubbele bandbreedte

Het heeft heel erg lang geduurd, maar de kosten voor dataverkeer worden eindelijk ook eens lager. Dit voordeel kunnen we natuurlijk in onze zak steken. We kunnen dit echter ook ten goede laten komen aan onze klanten. Wij kiezen hier voor het laatste. Vanaf vandaag hebben we daarom de maximale bandbreedte aan dataverkeer bij onze hostingpaketten verdubbeld. Helemaal gratis. Wanneer u betaald voor extra dataverkeer dan kan het dus zomaar zijn dat uw kosten voor hosting naar beneden zullen gaan. In het andere geval krijgt u dus meer en betaald u geen cent meer.

Foto van een man die een ruimte verlaat om de betekenins van afscheid te benadrukken

Een waardig afscheid van Joomla versie 2

Het werd wel eens tijd zullen sommige zeggen terwijl andere nog echt geen afscheid kunnen nemen. Sterker nog er zijn nog steeds websites die draaien op Joomla 1.5 (om al de verkeerde redenen). Wij zijn natuurlijk al geruime tijd bezig om alle websites op de laatste versie van Joomla te krijgen. Joomla 3 biedt zoveel meer dat het al geruime tijd niet meer interessant was om nieuwe websites aan te bieden in Joomla 2. Joomla.org neemt nu dan ook echt afscheid van Joomla 2 en geeft aan te stoppen met het ontwikkelen van releases voor versie 2. Aangezien Joomla 2 tot nu toe erg goed heeft gefunctioneerd kunnen we met een gerust hart zeggen dat hij gestopt is op zijn hoogtepunt. Vandaar de titel.

In het Joomla Magazine is een mooi artikel gewijd aan dit onderwerp. 
http://magazine.joomla.org/issues/issue-dec-2014/item/2391-a-fond-farewell-to-joomla-2-5

logo van Piwik Analytics

Piwik Analytics als dienstverlening

Steeds meer bedrijven zoeken een manier om uitgebreide analytische gegevens van hun website te verzamelen,maar willen om uiteenlopende redenen geen gebruik maken van dienstverleners als Google en Microsoft. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat deze bedrijven werken met cookies om gegevens te verzamelen. We zien bij steeds meer websites dat de cookiewetgeving een rol gaat spelen bij het bedienen van gebruikers. Er is een zeer bruikbaar alternatief voor Google Analytics welke een antwoord kan bieden op dit vraagstuk. Dit product heet Piwik Analytics. Het is een opensource product waarvan je dus in principe gratis gebruik kan maken. Wij zijn uitgebreide testen aan het uitvoeren met dit product met als doel om onze klanten een uitgebreider dienstenpakket aan te kunnen bieden. 

Lichtschakelaar

Onze demonstratie website gaat uit!

We hebben in het verleden meerdere uitbreidingen gemaakt voor het Joomla CMS. Om deze uitbreidingen te demonstreren hadden we een aparte website. Vrijwel alle uitbreidingen die we op die website demonstreerde waren inmiddels enigszins verouderd en ook de website zelf was niet meer helemaal van deze tijd. We hebben de diverse uitbreidingen zelf niet meer doorontwikkeld en de ook de ondersteuning is inmiddels al een poosje niet meer. Daarom hebben we besloten om de demonstratie website op demo.scorpioncomputers.nl te laten vervallen.

Stichting_Verkeersregelaars_Goirle_logo

Project Verkeersregelaars Goirle gaat live

Het maken van een nieuwe website voor de Stichting Verkeersregelaars Goirle was een klusje dat we relatief snel geklaart hadden. Toch heeft het bijna een jaar geduurd voordat we deze website uiteindelijk in productie hebben gebracht. Er is behoorlijk wat tijd gaan zitten in het maken van het maatwerk voor deze organisatie. In eerste instantie hebben een we een technisch ontwerp gemaakt waarbij we grondig hebben gekeken naar het proces. Dit ontwerp hebben we als leidraad genomen voor de ontwikkeling van een maatwerk applicatie binnen het Joomla Content Management Systeem. We mogen concluderen dat het eindresultaat er mag wezen en we presenteren dus met trots de nieuwe website van VKR Goirle.

Ga naar deze website

Hoe belangrijk is HTTPS

Er is veel over te doen de laatste tijd. Moeten we onze website beveiligen met een certificaat en aanbieden als HTTPS i.p.v. HTTP. De reden waarom deze vraag zo vaak gesteld wordt is duidelijk. Google heeft vrijgegeven dat zij meer waarde hechten aan websites die beveiligd zijn via het HTTPS protocol. Wanneer Google er waarde aan hecht betekend dat ook dat je een hogere ranking mag verwachten wanneer je voldoet aan deze eis. Toch moeten we per project bekijken of het wel noodzakelijk is en of de toegevoegde waarde wel de inspanning en dus investering waard is. Wanneer websites enkel informatief zijn en er geen gegevens worden gevraagd van de gebruikers dan is het eigenlijk niet echt nodig om een website secure aan te bieden.

Eerste project met crowdfunding

Samen zijn we sterk is iets wat zeker op gaat voor crowd funding. Toen de stichting Vrienden van Ingeborg Douwes Centrum ons vroeg om met te denken over een campagne waarmee zij fondsen kunnen werven voor het centrum zijn we gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Tijdens een bezoek aan de website van kickstarter.com (een website waar uitvinders fondsen kunnen werven om hun product op de markt te kunnen brengen) kwamen wij op het idee om een dergelijke methodiek ook te gebruiken voor het werven van fondsen. Waarom laten we andere mensen niet helpen om fondsen te werven. Nu kunnen ambassadeurs dus een eigen pagina (project) starten op de website vriendenidc.nl en hierna verwijzen via e-mail, op hun facebook of ander social media account. De bedoeling is dat deze ambassadeurs dus mensen gaan aansporen om een donatie te doen via de website. Wij hebben natuurlijk gezorgd dat er direct een bealing kan worden verricht via Paypal of iDeal wanneer mensen een donatie willen verrichten.

Crowdfunding staat voor de gedachte dat vele kleine beetjes samen toch genoeg kan zijn om grote dingen te bereiken. Wij hebben onze donatie al gedaan nu u nog. Doneer ook

MijoShop, een aanvullende e-commerce oplossing

U bent misschien van ons al gewend dat we ons bezig houden met het ontwikkelen van e-commerce oplossingen in Joomla! Tot nu deden we dit voornamelijk door Joomla! te combineren met VirtueMart. Aangezien dat de ontwikkelingen van VirtueMart wat trager verlopen zijn we voor een aantal projecten gaan onderzoeken wat het beste alternatief is. Hierbij zijn we op MijoShop gestuit. Dit product zorgt ervoor dat een van de beste webshop in de markt, namelijk OpenCart, wordt geintergreerd met het Joomla! Content Management Systeem. De eerste projecten waarbij dit product gaan inzetten zijn inmiddels gestart en er zullen er zeker volgen. 

OpenCart heeft een aantal voordelen. Zo is er standaard de mogelijkheid om verlanglijsten te maken, producten te vergelijk, cadeaubonnen aan te bieden en om gebruik te maken van wederverkopers om uw business te verbreden. Daarnaast het feit dat ook nog eens draait onder de nieuwste Joomla! versie. Dit geeft onze klanten die met deze oplossing gaan werken een grote voorsprong in de markt.

2014, Niet alleen het jaar van het paard

Volgens de Chinese cyclus van de dierenriem zal 2014 het jaar van het paard worden. Alles leuk en aardig, maar wij gaan u vertellen dat 2014 het jaar van de schorpioen wordt. Wij van Scorpion Computers & Software zullen namelijk in 2014 gaan knallen. Niet voor niets hebben wij onze uitstraleing een frisse update gegevens. De nieuwe huisstijl is maar het begin. Nieuwe dienstverlening, verbeterde service level agreements, nieuwe hosting, meer aandacht voor toegankelijkheid van websites en we gaan websites op een andere (nog betere) manier ontwikkelen. Met al deze plannen kunnen wij een bijdrage leveren aan het succes van uw bedrijf.

Scorpion gaat in het nieuw

Als organisatie voeren wij zeer vaak updates uit van de website en/of huisstijl van onze klanten. Nu wordt het wel weer eens tijd dat ook wijzelf een update kunnen gebruiken. Op dit moment wordt er dus met man en macht gewerkt aan een nieuwe look-and-feel voor ons bedrijf. Het logo ligt al klaar en onze mensen werken hard om onze volledig nieuwe website op korte termijn te kunnen lanceren. Zoals u misschien wel kunt begrijpen gaat het werk dat we voor onze klanten verrichten altijd voor.

Houdt ons dus in de gaten. Zeer binnenkort een update.

Nieuw ticket support systeem

Het afgelopen jaar hebben we beheerlijk wat professionaliseringslsagen gemaakt als bedrijf. Wanneer je meer klanten krijgt , dan krijg je automatisch ook meer vragen. Daarom hebben we niet alleen onze kennisbank geopend waarin kan worden gezocht of op uw vraag misschien al een antwoord te vinden is. We willen u ook nog op een professionele manier ondersteunen wanneer u een vraag heeft. In het verleden ging alles gewoon per telefoon of per email, maar vanaf vandaag hebben we op deze website een ticketsysteem in gebruik genomen waarin u op deze website uw vraag kunnen stellen aan onze medewerkers en het gehele verloop van de antwoorden en wedervragen blijven volgen. Een historie van de zogenaamde tickets wordt per gebruiker bewaard en de wederzijdse communicatie zal ook per email worden bevestigd.

Kennis is om te delen

Vanaf dit moment hebben we voor onze klanten een kennisbank geopend. Deze is te vinden deze website vindt u onder het support menu. We zullen in deze kennisbank de meest gestelde vragen van onze klanten opnemen en natuurlijk zullen we daarbij ook direct de antwoorden geven zodat u niet verder hoeft te zoeken of contact met ons hoeft op te nemen met een vraag die we al eerder hebben beantwoord. Het is een progressief systeem. Dat betekend dat de hoeveelheid informatie in de loop van de tijd zal groeien.

Goed doel krijgt eigen website

Vrienden van Ingeborg Douwes Centrum is een organisatie die fondsen werft voor het IDC. Hierdoor krijgen kanker patienten de psychologische (na)zorg die ze enorm hard nodig hebben. Wij hebben de opdracht gekrgen om voor hen een nieuwe website te ontwikkelen. In samenwerking met de Stijlerij hebben we dit project tot een succes gemaakt en kunnen dus ook met trots melden dat de website vanaf heden live te bewonderen is op www.vriendenidc.nl

Dual-Sim-Phones.nl staakt haar activiteiten

Mogelijk is dit voor sommige trouwe klanten een bericht dat niet op het juiste moment komt, maar we hebben besloten om onze webshop Dual-Sim-Phones.nl te sluiten. Deze webshop was een onderdeel van Scorpion Computers & Software.

De werkzaamheden en kosten voor deze webshop wegen niet op tegen de baten die wij daarvan ondervinden. Onze directie heeft daarom besloten om geen verdere activiteiten te verrichten voor deze webshop.

Aangezien de producten in deze webshop zeer onderhevig zijn aan wijzigingen in de techniek zou het niet reëel zijn om gegevens zoals productinformatie niet op een regelmatige basis bij te werken.

Wij bedanken al onze trouwe klanten en hebben hen ook via e-mail reeds op de hoogte gebracht.

Hosting abonnementen uitgebreid

web-hostingZoals jullie weten zijn wij altijd bezig met marktonderzoek en proberen we een concurerende positie in deze markt in te nemen en te behouden. Uit zo'n onderzoek is naar voren gekomen dat gebruikers meer ruimte nodig hebben voor hun email. Steeds vaker krijgen we daarom ook de vraag voor upgrades van hostingpakketten.

Daarom hebben we voor onze klanten de hostingpaketten aangepast. Ze bevatten meer ruimte voor email en deze hoeveelheid staat dus vanaf nu appart vermeld in de specificaties van de hostingabonnementen. Neem maar eens een kijkje in Overzicht van hostingabonnementen

Nieuw in ons assortiment: WordPress

wordpress-logoHet werd wel een keertje tijd. Er komen meer en meer klanten die ons vragen of we ook WordPress websites kunnen aanbieden. Ik heb na een uitgebreide studie besloten dat dit tot de mogelijkheden gaat behoren. Dit is alleen maar mogelijk omdat de nodige backup bestaat in het team van zzp-ers die met enige regelmaat worden ingezet. Wordpress is een content management systeem dat behoort tot de meest gebruiksvriendelijke in zijn soort. De leercurve is enorm laag en daarmee is het een systeem dat geschikt is voor een zeer breed publiek. Zeker voor bloggen is het uitermate geschikt. Onze eerste website in WordPress is dan ook een blog (http://frontend.guru-online.nl)

Actiever op facebook

twitter facebookOns beleid rondom social media is herzien. Twitter en Facebook zullen we behandelen als onze belangrijkste kanalen welke voor social media worden gebruikt. Op zowel onze facebook pagina als op ons twitter account zullen we actiever worden om onze klanten van informatie te voorzien. Zoals voorheen het geval was zullen we ook onze nieuwsberichten van de website opnemen als feed-items op deze kanalen.

 

Steeds vaker krijgen we te maken met vragen over deze media van onze klanten. In de afgelopen jaren hebben we veel kennis opgebouwd over social media in de breedste zin van het woord. Zodoende kunnen we onze klanten uitgebreid adviseren over de wereld van de social media.

Eerste module met Joomla! updateservice

ScorpionLogin2 ModuleAl geruime tijd geleden hebben we de Scorpion Login 2 module gemaakt. Dit is een uitbreiding voor Joomla! die het mogelijk maakt om een slider aan de zijkant van de website te plaatsen die openschuift wanneer men daarop klikt en een inlogmodule tevoorschijn tovert. Op het moment van schrijven staat deze module ook geïnstalleerd op deze website. Deze module is continue in ontwikkeling en wordt alsmaar verbeterd en voorzien van extra kleuren schema's. De laatste wijziging vinden wij zelf erg cool. We hebben namelijk een Joomla! Update Server ingericht. Vanaf versie 2.1.9 van deze module wordt automatisch gecontroleerd op onze update server of er een nieuwe versie beschikbaar is en deze kan dan via het update meganisme van Joomla 2.5 of hoger worden geïnstalleerd/geupdate. Dit is functionaliteit die standaard wordt geboden door Joomla!, maar waarvoor wel een en ander moet worden voorzien door de ontwikkelende partij. Aangezien wij groot voorstander zijn van het gebruik van Joomla! vonden wij het tijd om deze inspanning eens te verrichten.

 

Versie 2.1.10 van de Scorpion Login 2 module hier is te downloaden. Deze module is geschikt voor Joomla 2.5.x.

Nieuw project: Aupair-Exchange

Logo AupairExchange 200x75Au pairs, ik had me nog echt in deze materie verdiept totdat een klant er over vertelde. Zij hebben een au pair in huis en worden dagelijks geconfronteerd met alles wat daarbij komt kijken. Ook worden zij regelmatig om advies e.d gevraagd. Zo vaak zelfs dat zij een au pair bureau zijn begonnen. Daar hoort natuurlijk wel een website bij. Sterker nog de website zal een cruciaal onderdeel zijn van hun bedrijfsvoering. De opdracht is geland bij Scorpion Computers & Software. Binnenkort mag u dit bedrijf dus online verwelkomen.

PROJECT: Cyberborne

Cyberborne LogoCyberborne is een bedrijf hebt dat zich specialiseerd in "Het nieuwe werken" en allerlei bedrijven en multinationals voorziet van bedrijfskundig advies. Wanneer je op zo'n manier naar buiten treed moet natuurlijk ook je eigen website meegaan met de tijd. Dat was de reden waarom zij bij ons terecht kwamen. Zij hebben een website die er prima uitziet, maar zeker niet meer voldoet aan de, steeds strenger wordende, eisen die het web tegenwoordig stelt aan het website. Wij gaan dus voor hen niet alleen een nieuwe website ontwikkelen, maar ook het marketingconcept er omheen, Social media, Search Engine Optimalisation, the full package.

We hebben niet stil gezeten

VoetenOpBuroWanneer we naar de nieuwsberichten op deze website kijken dan lijkt het wel of dat we ruim 4 maanden met onze voeten op het bureau hebben gelegen. Niets is echter minder waar. In de afgelopen maanden hebben we heel erg veel werk verricht. Er zijn allerlei projecten geweest die we gedaan hebben in opdracht van andere webdesign bureaus. Deze projecten kunnen we logischerwijs niet vermelden op onze eigen website.

Er zijn ook heel veel conversies geweest van Joomla 1.5 websites naar Joomla 2.5. Deze conversies nemen heel veel tijd in beslag aangezien de extensies om Joomla uit te breiden meestal niet compatible zijn met beide versies. Het vooronderzoek is dus heel belangrijk.

Verder hebben we tijdens onze daadwerkelijke vakantie heel veel inspiratie opgedaan om het komende jaar weer volop nieuwe en vernieuwende dingen te gaan doen. Ons motto blijft: Iedereen verdient een plekje op het internet

PROJECT: De Joomla Guru

guruAl geruime tijd liep ik met het idee rond om een blog te starten. Dit blog moet natuurlijk gaan over een onderwerp waarvan ik heel veel weet, maar ik wil ook graag dat het wat toevoegd aan al die blogs die al bestaan. Er zijn diverse onderwerpen waarvan ik een uitgebreide kennis heb, maar Joomla is toch wel een product waarvan ik echt meer weet dan de gemiddelde burger. Mijn collegae noemen mij daarom ook altijd de Joomla Guru en dat leek me nu meteen een mooie naam voor een nieuw blog. Op www.deJoomlaGuru.nl zal ik tips & trucs plaatsen over het onderwerp, maar ook het laatste nieuws. In het vervolg van het project zal er ook een community worden gestart zodat we lekker kunnen discussieren en kannis uitwisselen.

Buienradar module vernieuwd

buienradarnl-ani120phoneBuienradar.nl bestaat inmiddels al vele jaren en wordt door vele mensen gebruikt. Enkele jaren geleden hebben wij een module uitgebracht om de buienradar in uw eigen joomla website op te nemen. Inmiddels is Joomla enorm geëvolueerd en het werd tijd dat ook van deze module een nieuwe versie werd uitgebracht die met deze evolutie mee kan. Toen wij onderzoek verrichtte naar het nut en de wens voor een nieuwe versie ontdekte we dat er nog steeds geen enkel alternatief is voor onze module en dat er inderdaad veel vraag naar een versie was die werkt met Joomla 1.6 en hoger.

 

Vanaf vandaag is de nieuwe versie beschikbaar via de JED (Joomla Extension Database)

Onze website is over naar Joomla 2.5

Joomla-version25Wanneer je in de markt wordt gezien als een Joomla specialist, dan moet je natuurlijk ook zorgen dat je eigen website aan de nieuwste eisen voldoet. Wegens drukte was het er nog niet van gekomen, maar vanaf vandaag is ook onze eigen website over naar Joomla versie 2.5. Vanaf nu zal de website dus gemakkelijker te onderhouden zijn en voldoen aan de nieuwste eisen die het huidge internet en zijn gebruikers aan een website stellen.

ScorpionComputers.nl ook mobile

ScorpionMobileWebsiteAls webdesign bureau ontkom je er natuurlijk niet aan. Ook wij moeten onze informatie aan mobiele gebruikers op een andere manier aanbieden. Dit moet wel omdat deze groep vaak beschikt over een beperkte verbinding of een datalimiet. Hierdoor is het wenselijk om een beperkte hoeveelheid aan data aan te bieden. Al geruime tijd onderzoeken wij de mogelijkheid om onze website ook op deze manier aan te bieden en vanaf heden is dit ook een feit. Gebruikers van een iphone of andere smartphone krijgen voortaan automatisch mobiele variant voorgeschoteld wanneer ze met het desbetreffende apparaat onze website bezoeken. Natuurlijk bieden we wel de mogelijkheid om de volledige website ook te bezoeken.

PROJECT: Stijn Furniture

Logo StijnFurniture1Loungesets, als je denkt dat iedereen er inmiddels al wel een heeft dan heb je het behoorlijk mis. Style Zuid B.V. is een groothandel die jaarlijks vele honderden luxe loungesets verkoopt. Zij hebben inmiddels al een aantal websites voor verschillende bedrijven en collecties, maar ze hebben ons gevraagd om de nieuwe website te ontwikkelen voor Stijn Furniture. Een collectie bijzondere en luxe loungesets. We hebben in samenspraak een logo ontwikkeld en de vormgeving voor de website bepaald. Vanaf vandaag is deze website live te aanschouwen op http://www.StijnFurniture.nl. De producten worden in een razend tempo gevuld wat de verkoop voor het aankomende zomerseizoen is al in volle gang.

PROJECT: Old Liquors

Logo OldLiquors1Er zijn op de wereld allerlei verzamelaars en dus ook verzamelingen. Zo kwam de eigenaar van de grootste privé collectie met sterke drank in de wereld op ons pad. Hijwas op zoek naar een bedrijf die een website voor hem kon ontwikkelen. Hij wil namelijk zijn collectie te gelden gaan maken. De collectie bevat unieke exemplaren van voornamelijk cognac, armagnac, whisky en port en zal worden aangeboden via een reseller kanaal aan de rich and famouse en aan restaurants en hotels die hun sterren inmiddels behaald hebben. Ook verzamelaars zullen ongetwijfeld geïnteresseerd zijn in een deel van de verzameling die uit meer dan 5000 flessen bestaat. Dit zijn wel allemaal flesjes die je niet eventjes opentrekt aangezien de prijzen op kunnen lopen tot meer dan € 100.000,- voor één enkele fles.

PROJECT: Chicken City

Logo ChickenCityWe werden benaderd door een fastfood restaurant om een offerte te maken voor hun website. Chicken City is een restaturant dat mogelijk de eerste is van een enorme keten in ons land. De eerste vestiging is reeds gevestigd in Lelystad en mogelijk zullen er in de toekomst nog meerdere volgen. Natuurlijk kunt u in de toekomst gaan kijken waar ze zich bevinden en wat voor heerlijke gerechten ze allemaal serveren. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze gerechten op kip gebasseerd. Het is niet aardig om direct een vergelijk te maken met andere fastfoodketens, maar op één ding gaan ze zeker afwijken van de rest. Ze krijgen een schitterende, door Scorpion Computers & Software ontwikkelde website.

PROJECT: Super Cleaning Service Part 2

Logo SCS FinalGelukkig zijn er bedrijven die het belang inzien van internet marketing. Super Cleaning Service is zo'n bedrijf. Voor deze opdrachtgever hebben we inmiddels al meerdere websites gemaakt en daarom hebben ze ons ook deze weer gevraagd om de website van SCS van een nieuwe look-and-feel te voorzien. De website zal een zakelijker tintje krijgen en moeten voldoen aan de nieuwe standaarden die het internet te beiden heeft. Natuurlijk zijn wij vereerd met deze opdracht en zullen we ons inzetten om deze doelstellingen te halen.

Meer op Twitter

We hebben al eens meer aangegeven dat ook wij het belang inzien van social media. Ook tijdens mijn vakantie zag ik weer hoe veel gebruik er wordt gemaakt van dit soort websites en daarbij behorende apps op het mobiele platform. Samen met een team van experts op het gebied van social media zijn we op dit moment een nieuwe strategie aan het bepalen voor het gebruik van social media voor onszelf, maar natuurlijk ook voor onze klanten. Waar we in dit beginstadium al van overtuigd zijn is dat we onszelf actiever moeten profileren op Twitter. Vanaf vandaag zullen we dus buiten de RSS-feeds, die al aanwezig zijn op onze website, ook ons nieuws van de website gaan posten op onze twitter-pagina

http://twitter.com/#!/scorpioncomp.

Vakantie weer voorbij

Ook voor ons is de vakantieperiode weer voorbij en we zijn volledig uitgerust en klaar voor de nodige uitdagingen die ons te wachten staan in de komende periode. Natuurlijk is er in onze vakantie wat werk blijven liggen waarvan we al aangegeven hadden dat de deadlines wat later zouden liggen. Dit zijn de taken waarop we in de komende periode de hoogste prioriteit aan zullen geven om alles nog binnen een redelijke termijn tot een goed einde te brengen. We kunnen ook wel vaststellen dat onze professionaliseringsslag die we in het afgelopen jaar hebben gemaakt zijn vruchten heeft afgeworpen. Ook tijdens onze vakantieperiode heeft de techniek volledig zijn werk gedaan en zijn er helemaal geen problemen geweest. Ook onze planningen zijn allemaal gehaald en we hebben toch een aantal zeer enoverende projecten gedaan. Kortom we kunnen nu al terugkijken op een succesvol jaar. Het jaar is echter nog niet verstreken, dus gaan we er weer met volle moed tegenaan.

Project: VitalCom

Logo VitalComCommunicatie is een van de belangrijkste onderdelen van het zakendoen in het algemeen. Dit blijkt echter erg vaak een hekel punt binnen organisaties. VitalCom biedt ondersteuning aan bedrijven om dit probleem aan te pakken. Zij bekijken samen met de onderneming hun marketingstrategie en de manier waarop wordt gecommuniceerd zowel binnen de organisatie als naar buiten toe. Het internet is een belangrijk onderdeel van het moderne communiceren. Vaak zullen klanten van VitalCom ook behoefte hebben aan een, al dan niet nieuwe, website. VitalCom heeft zelf geen webdevelopment en design in hun takenpakket, maar wil dit wel graag aanbieden aan hun klanten. Wij zijn dus een samenwerking aangegaan met VitalCom om ook hun klanten een plaatsje te geven op het wereld wijde web.

Publicatie payment provider onderzoek

payment400x300Inmiddels is het al weer een poosje geleden dat wij een doorlopend onderzoek zijn gestart naar de faciliteiten die paymentproviders te bieden hebben en wat de grote voordelen zijn voor de webwinkelier om gebruik te maken van een dergelijke serviceverlener. Paymentproviders zijn bedrijven die de brug slaan tussen een webwinkel, de batlingsinstantie en de consument. Dit onderzoek zal gewoon door blijven lopen, maar het leek ons wel tijd om de resultaten tot zover eens te publiceren. klik hier voor de volledige publicatie.

Nu ook een shop op deze website

PoepleOnlyWe verkopen natuurlijk voornamelijk maatwerk, maar toch vinden we het belangrijk om aan onze klanten te laten zien wat we in onze mars hebben. Natuurlijk staat op onze demo website wel een webshop en bezitten we ook nog diverse andere webshops, maar nu is het dan eindelijk tijd voor een e-commerce oplossing in onze belangrijkste showcase naar de buitenwereld: Deze website.

Voorlopig staat er nog maar één artikel in, maar ons online aanbod zal snel uitgroeien. Zo willen we ook onze hostingpakketten e.d. gaan aanbieden via deze weg.

QR-Code: we zijn hip

QR_Scorpion_NieuwsNu weet ik niet of hip wel het juiste woord is, of dat we beter cool, vet of the bomb kunnen gebruiken maar we laten in ieder geval zien dat we met onze tijd meegaan. Zo hebben we vandaag QR-codes (of BeeTags) geïmplementeerd op deze website. QR-Codes (of BeeTags) zijn een soort barcodes die je overal gaat tegenkomen. Ik heb ze al gevonden op visitekaartjes, in tijdschriften en in bushaltes. Veel mensen hebben een programma op hun mobiele telefoon waarmee via de camera van het toestel zo'n code kan worden uitgelezen. Een goed voorbeeld van zo'n programma vind je op deze website. Probeer het allemaal maar eens uit. Een belangrijk doel van de QR-codes is dat we links kunnen communiceren.

Nieuw project: Chinese-Kast

ChineseKastDe eerste website die ik moest maken voor deze klant was nog niet eens af of de volgende opdracht lag al op ons te wachten. We hebben voor Muemo een website ontwikkeld voor www.houtmijn.nl. De eigenaar van dit bedrijf leeft van e-commerce oplossingen en heeft zijn bedrijf via internet verder uitgebouwd. Hij heeft dus goed begrepen dat bijvoorbeeld search engine optimalisation (SEO) een belangrijk aspect is van het hedendaagse zakendoen op internet. Hij bezit daarom een behoorlijk aantal domeinen en websites. Omdat hij zeer tevreden is over de eerste opdracht mogen we ook www.chinese-kast.nl voor hem kan maken.

Nieuw project: Houtmijn.nl

logo_HoutmijnDat social media een belangrijke functie begint in te nemen in deze maatschappij merkte we afgelopen week. Een nieuwe klant diende zich aan. Deze klant had niet gegoogled op onze naam, kende ook niemand die al zaken met ons had gedaan. Hij was niet op een website geweest die wij hebben gemaakt. Nee, hij was actief aan het lezen op een forum van Linked-In. Hij is niet de enige die hier actief is, want ook ik breng redelijk wat tijd door op deze plek om te discussiëren over van alles en nog wat, en om mensen met allerlei vragen van advies te voorzien. De eigenaar van Houtmijn.nl was onder de indruk van al deze adviezen en gunde ons daarom het vertrouwen en de opdracht om zijn huidige website om te bouwen naar een website die gebasseerd is op Joomla in combinatie met Virtuemart.

PROJECT: Mediagroup013

Logo_Mediagroup013_SmallMedia Group 013 is een netwerk van gelijkgestemde organisaties die zich richten op ondersteuning van de marketing van lokale ondernemers. Zij bieden diensten aan als grafische vormgeving, audio en visuele producties, fotografie, radio, televisie en zelfs organising. Wij hebben voor dit bedrijf een website ontwikkeld die op verzoek geheel onder het label van AllesVan.nl zal worden gevoerd.

Overpelt-fabriek krijgt een eigen fakebook

Fabriekbook_logoHet leek mij een interessant experiment om eens zelf een community website te ontwikkelen. Geïnspireerd door het vele gebruik van Facebook om mij heen ben ik aan de slag gegaan met een website welke dezelfde look and feel heeft als Facebook. Het is zeker niet mijn bedoeling om Facebook na te maken, maar het is enkel een leuke aanvulling in ons portfolio en verder zou ik graag willen zien of er een lokale community kan ontstaan.

Ik had het domein http://Overpelt-Fabriek.be al geruime tijd in mijn bezit en wist niet goed wat ik hiermee moest gaan doen. Deze experimentele website leent zich prima voor een soortgelijk domein.

Gecertificeerd webtoegankelijk

dv_sologo70x70Toegankelijkheid van websites is iets wat wat absoluut promoten. In vrijwel iedere doelgroep, dus ook die van uw website zitten gebruikers met een beperking. Het gaat natuurlijk niet alleen om blinden of kleuren-blinden, maar ook bijvoorbeeld om senioren, doven, verstandelijk beperkten, enz. Laten ook vooral niet vergeten dat de beperkingen niet alleen maar fysiek hoeven te zijn. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld ook beperkt zijn door hard- of software of de omgeving waarin ze verkeren. We willen dus meer websites die het logo drempelsvrij kunnen dragen.

Dit alles heeft geleid tot het feit dat wij Edwin Witlox een certificeringstraject hebben laten afleggen. Hij mag zich nu specialist noemen op dit gebied en kan onze klanten voorzien van de juiste adviezen op zowel technisch als commercieel/marketing gebied.

NIEUW: E-mail only hosting

Scorpion LogoSteeds vaker krijgen we vragen over hosting van alleen maar e-mail. Dit kan handig zijn wanneer men vaak van internetprovider wisseld of wanneer men een familienaam wil registeren, maar geen website daarvoor wil onderhouden. Dit zijn maar een paar redenen waarom klanten bij ons deze vraag neerleggen. Om deze klanten tegemoet te komen hebben we een nieuw hostingpakket ontwikkeld. In dit pakket is een domeinnaam inbegrepen en kunnen onze klanten zelf een aantal e-mail gebruikers aanmaken en deze tevens beheren. Ze maken gebruik van onze luxe e-mail fasciliteiten en beschikken daarmee o.a. over de mogelijkheden tot het gebruik van pushmail, webmail met agenda en taken registratie, het online bijhouden van contacten, etc.. Kortom luxe e-mail voor een minimale prijs.

Nieuw project: ScorpionShop.nl

PoepleOnlyEr is inmiddels zo veel te koop op het internet, maar toch blijven bedrijven investeren in een e-commerce oplossing voor hun bedrijf. Ook wij doen volop mee met deze ontwikkelingen. Niet alleen maar om een graantje mee te pikken van alle business die op internet wordt gedaan. We willen ook graag laten zien aan onze klanten wat er allemaal mogelijk is en wat wij in onze mars hebben. Redenen genoeg om nog een webwinkel te openen. Met ScorpionShop.nl hebben we een webshop ontwikkeld met meer dan 30.000 artikelen. Deze zijn allemaal ICT-gerelateerd of andere electronica.

We hebben er wederom een digitale speeltuin bij om de technische mogelijkheden van e-commerce tot het uiterste te testen.

Nieuw project: ArtisteerSite.nl

ArtisteerSite_Logo1Het programma Artisteer is bedoeld om zelf op een redelijk eenvoudige manier een design (template) te maken voor je Joomla website. Het is dusdanig populair dat wij als dealer vonden dat we de Nederlandse en Belgische klanten wel een handje konden helpen. Daarom hebben we een nieuwe website in het leven geroepen www.ArtisteerSite.nl. Op deze website zullen een korte samenvatting geven van datgene dat het product te bieden heeft. Tevens bieden we de klant een helpende hand wanneer hij/zij toch liever een professional het werk laat doen.

Nieuwe service: Joomla! Updates

ScorpionLogoAltijd zijn wij bezig om te kijken of er niet een manier is om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Afgezien van het feit dat wij reeds een zeer hooggewaardeerde serviceverlening hebben, zoeken we toch altijd verder om de concurentie voor te blijven. Ons dienstenpakket heeft al  o.a. luxe hosting, support & ticket-systeem, advies bij add-on selectie, add-on development en nog veel meer. Dit dienstenpakket gan we nu ook nog uitbreiden met de Joomla! Update Service. Een uitgebreide omschrijving vindt u wanneer u hier klikt.

WK-Aktie

Heel Nederland staat op zijn kop. Elke dag komen er weer nieuwe oranje artikelen op de markt en bij een groot aantal artikelen in de winkels krijg je wel een of ander oranje product gratis. Nu willen wij daar graag aan mee doen, maar om nu bij een website een gratis petje te geven leek ons wat onnuttig. De mensen hebben inmiddels al een complete oranje garderobe verzameld en het is een dure tijd met al die feestjes om de voetbalwedstrijden heen. Daarom hebben wij een WK-aktie waarbij we de prijs extra interessant hebben gemaakt. Kijk maar eens op deze pagina.

Korte Joomla handleiding

logo_joomlaOp veler verzoek hebben we een verkorte handleiding gemaakt voor Joomla. Voor veel van onze klanten ontwikkelen we websites met Joomla als CMS (=Content Management System). Om een snelle start te kunnen maken met het gebruik van Joomla hebben we de belangrijkste zaken voor het beheer van een dergelijke website samengevat. In een paar korte artikelen hebben we beschreven hoe beheerders van een Joomla website de teksten, menu's en indeling van modules kunnen aanpassen. De handleiding is voor geregistreerde gebruikers beschikbaar op de website onder Support - Handleiding-Joomla.

Scorpion op twitter

twitter_logo_headerIn deze periode van social networking en snelle berichtjes ontkomen ook wij niet aan het gebruik van Twitter. Op veler verzoek van onze klanten zijn ook wij in deze wereld gestapt en hebben we een twitter-account in het leven geroepen. op http://twitter.com/scorpioncomp kunt u ons vinden, maar we hebben ook deze website opgeleukt met een vliegend twitter vogeltje. Als je daarop klikt, dan vlieg je vanzelf naar onze twitter-pagina. De bedoeling van deze twitter-pagina is dat wij gaan vertellen wat we doen, maar ook zeker dat jullie gaan vertellen wat we nog meer kunnen doen.

Nieuw project: Chronos

Wij krijgen natuurlijk regelmatig het verzoek om een webshop te ontwikkelen voor een klant. In deze webshops kan men een skala aan producten aanbieden. Persoonlijk had ik echter nog nooit gehoord van een geschienis winkel, maar ze blijken toch te bestaan. History Center Chronos wordt echter een van de weinige die deze producten ook online gaat aanbieden en wij mogen dat voor hen gaan bewerkstelligen. Voor onze designers dus wederom een leuke uitdaging.

Goedkope webshop.net gaat live

GoedkopeWebshopOok dit project loopt al geruime tijd. Onze bedoeling was om een andere vorm van marketing in te zetten om onze klanten te informeren over datgene waar wij in gespecialiseerd zijn. We willen graag via deze webshop onze producten aanbieden. In dit geval gaat het enkel en alleen om producten die wij als standaard betitelen. Webshops, websites en hostingpakketten vormen hierbij het assortiment. De website is bereikbaar via de volgende domeinnamen:

Naast het aanbieden van onze producten willen we hier ook aantonen wat enkele van de mogelijkheden zijn van deze producten. Door gebruik te maken van relatief generieke domeinnamen kunnen we ook ons advertentiebeleid aanvullen met korte en pakkende teksten die de potentiële klant moet overtuigen om een bezoek te brengen aan onze website en vervolgens over te gaan naar de aanschaf van een eigen plaatsje op het wereld wijde internet.

Nieuw project: de Feestkamer

De_Speelkamer_LogoWanneer uw kind een feestje wil geven en je weet niet hoe je dit aan moet pakken, dan kun je contact opnemen met de Feestkamer. Zij zijn gespecialiseerd in kinderfeestje en weten precies wat er in die kleine breintjes omgaat. Zij verhuren ook kisten met zaken die alles bevatten om een kinderfeestje tot een succes te brengen. Buiten particuliere markt gaan zij ook de zakelijke markt bedienen. Hierdoor werd het tijd om de huidige website eens nieuw leven in te blazen. Hiervoor zijn ze bij ons terecht gekomen. Wij gaan deze nieuwe website voor hen ontwikkelen.

Nieuw project: Tovertaart

Logo_Tovertaart_200Eigenlijk is het natuurlijk helemaal geen nieuw project. Tovertaart is het bedrijf van mijn echtgenote. Ruim een jaar geleden heeft zij een nieuwe huisstijl aangenomen en aangezien zij over het algemeen geen voorrang heeft heeft de website nog op zich laten wachten. Nu is haar nieuwe atelier klaar en gaat ze nieuwe reclame campagnes starten. Het wordt nu dus echt wel tijd dat die nieuwe huisstijl eens wordt doorgevoerd in een nieuwe website.

Inmiddels hebben we al weer een aantal verschillende designs achter de rug. Aangezien mijn lieftallige echtgenote precies weet wat ze wil zijn we inmiddels in een ver stadium beland. De nieuwe website zal zeer binnenkort het levenslicht zien.

Nieuw project: SCS

Logo_SCS_FinalDe letters SCS staan voor Super Cleaning Service. Dit is een schoonmaakbedrijf dat zich ook graag op het internet wil profileren. De eigenaresse heeft een zeer duidelijk beeld van hoe haar nieuwe website er uit moet komen zien.  Aangezien het bedrijf nog geen duidelijk huisstijl had hebben ze ons gevraagd om tevens de grafisch uitwerking van hun logo te doen. De afbeelding die u links bovenaan dit bericht ziet is het uiteindelijke resultaat geworden.

Vooraf waren er wel duidelijke kleuren bepaald die zowel de website als het logo een verfrissende blik moeten geven. Deze fele blauwe kleur komt ook weer terug in de nieuwe website samen met een fris oranje. Dit geheel geeft een zeer schone look and feel.

De website is nog in ontwikkeling maar het uiteindelijke resultaat kunt u vinden op http://www.SuperCleaningService.nl

Nieuw project: Dual-Sim-Phones.nl

dualsim_logoAl geruime tijd spelen we met de gedachte een webwinkel te beginnen. Dit is allereerst bedoeld als een speeltuin voor ons als ontwikkelteam, maar we gaan natuurlijk niet zomaar een webshop openen die niet commercieel interessant is. Uiteindelijk hebben we de huidge markt onderzocht en zijn we tot de conclusie gekomen dat veel mensen met meer dan één gsm rondlopen. Hiervoor is een oplossing in de vorm van dual-Sim telefoons en adapters. Dit zijn dan ook de producten die wij in onze nieuwe webshop aanbieden aan het grote publiek. Neem dus gerust een kijken op http://www.dual-sim-phones.nl en laat u er niet van weerhouden om een mooi nieuw gsm-toestel aan te schaffen.

Scorpion ondersteund Giro555

giro555Buiten een financiële donatie voelden we ons geroepen om nog meer bij te dragen aan de noodhulp die moet worden geboden aan diegene die het hard nodig hebben. De mensen in Haiti hebben het op dit moment zeer zeker nodig. daarom hebben wij van Scorpion Computers & Software een module ontwikkeld voor Joomla waarmee u een banner op uw website kan plaatsen (met natuurlijk de link naar een website waar u kan doneren). Deze module kunt u gratis downloaden op http://demo.scorpioncomputers.nl

Nieuw ticketsysteem in gebruik genomen

supportAfgelopen jaar zijn we behoorlijk gegroeid. Wanneer je meer klanten krijgt , dan krijg je automatisch ook meer vragen. We hebben daarvoor onlangs al onze FAQ sectie geopend en deze zal in de komende periode alleen maar groeien. We willen onze klanten echter ook nog op een professionele manier ondersteunen wanneer zij een vraag hebben. In het verleden ging alles gewoon per telefoon of per email, maar vanaf vandaag hebben we voor geregistreerde gebruikers van onze website een support sectie in gebruik genomen waarin zij in een professioneel systeem hun vraag kunnen stellen en het gehele verloop van de antwoorden en wedervragen blijven volgen. Een historie van de zogenaamde tickets wordt per gebruiker bewaard en de wederzijdse communicatie zal ook per email worden bevestigd.

Alweer een extra hostingpakket

harddiskDe afgelopen periode is gebleken dat klanten steeds hogere eisen gaan stellen aan hosting. Dat is ook de reden waarom we nieuwe servers hebben ingezet om aan de hardwarematige kant van deze eisen te voldoen. Er zijn echter nog meer eisen en die gaan voornamelijk over de samenstelleing van het hosting pakket. Er is gewoonweg vraag naar meer, meer en nog eens meer. Omdat niet ieder bedrijf ervoor kiest om als grootverbruiker van dataopslag en verkeer een eigen server in te zetten hebben we daarom wederom een extra hosting pakket in ons assortiment opgenomen. Het extreme pakket bevat maarliefst 5Gb aan webspace en 200Gb aan dataverkeer (webtraffic) per maand. Voor de overige onderdelen van het pakket wijkt het eigenlijk niet af van het ultimate pakket, maar we hebben expliciet naar de vraag gekeken en onze overige pakketten zijn dusdanig compleet dat alleen nog de ruimte van belang bleek te zijn.

Met dit extreme pakket kunnen we zelfs de extreem veeleisende gebruiker een pakket aanbieden dat als een goed gesneden maatpak past. We zullen samen met onze klanten evalueren of een "eigen" server niet tot de mogelijkheden behoord omdat de grens tussen hosting en serverhosting hiermee wel wordt bereikt.

Eindelijk een FAQ-sectie

FAQ1Het werd natuurlijk wel eens tijd, maar ook wij hebben nu de belangrijkste vragen van onze klanten in overzicht geplaatst en deze bieden wij aan onze geregistreerde gebruikers aan op deze website. De FAQ-sectie moet nog worden aangevuld, maar langzaam maar zeker zal deze database groeien tot een totaal systeem waarin onze klanten op het grootste deel van al hun vragen direct een antwoord kan vinden.

Dat is natuurlijk ook een van de belangrijkste redenen waarom we gekozen hebben voor deze FAQ's. De klanten moeten uiteindelijk zelf een antwoord gaan zoeken alvorenscontact op te nemen met onze telefonische helpdesk. Dit bespaard onze klanten veel geld en tijd en ons natuurlijk ook.

Nieuw project: MR Products

technische_TekeningZoals reeds eerder door mij aangegeven ligt de Belgische internetmarkt nog volledig open. Heel veel bedrijven (zeker MKB-ers) hebben nog niet eens een eigen domein vastgelegd, laat staan een daarbij behorende website. Zo ook het bedrijf MR Products dat gespecialiseerd is in professioneel tekenwerk. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om het jaar 2010 te gebruiken om een compleet andere wending te geven aan de bedrijfsvoering. Er werd een nieuw logo ontworpen en een aangepast huisstijl ontwikkeld. Vervolgens heb ik zonder veel moeite de directeur van het bedrijf weten te overtuigen van het feit dat ook een nieuwe website geen overbodige luxe is. De eerste besprekingen zijn reeds gevoerd en we zijn begonnen aan de ontwerpfase. Wanneer dit project vorm krijgt, dan zullen wij u daarvan natuurlijk op de hoogte stellen.

Demo & Extensions worden samengevoegd

Er was geen enige onduidelijkheid ontstaan onder onze gebruikers waar ze naartoe moesten voor informatie of downloads van onze Joomla uitbreidingen. Daarom hebben we de demo- en de extensions- website samengevoegd. Nu kunt u op één plaats terecht voor zowel informatie over de plugin's, modules, componenten en templates die wij aan voor onze klanten ontwikkeld hebben en ook aanbieden aan de voltallige Joomla community.

Ook hebben we een demonstratie versie van Virtuemart met de statiegeld module (en andere betaalde uitbreidingen) geïmplementeerd om te demonstreren hoe het geheel functioneerd. In de anbije toekomst zal ook een shop worden gemaakt waarin men de betaalde uitbreidingen kan aanschaffen via internet.

De oude URL's werken nog wel allebei, maar leiden beide naar dezelfde website. De URL's zijn: http://extensions.scorpioncomputers.nl en http://demo.scorpioncomputers.nl

Nieuw Project: Salon Annabell

SalonAnnabell_logoDe eigenares van Salon Annabell is naar ons verwezen door een tevreden klant (Circus Pinilotta) en dat is natuurlijk de beste reclame die een bedrijf zich kan wensen. Het bedrijf is een schoonheidssalon, en deze mensen hebben zich al geruime tijd gerealiseerd dat een website nooit een overbodige luze is, zelfs niet voor een bedrijf dat zich voornamelijk richt op de particulieren markt en niets te beiden heeft aan dat een digitale vorm heeft.

In eerste instantie hebben wij voor dit bedrijf een evaluatie gedaan van hun bestaande website. Hierbij zijn we tot de conclusie gekomen dat deze website relatief heel erg bruikbaar was, maar dat deze niet meer aan moderne eisen voldeed. Een heel belangrijk element voor deze evaluatie was vindbaarheid. Search Engine Optimalisation (SEO) is niet onze specialiteit, maar we kunnen we een belangrijke rol spelen in de adviezen over deze materie. Hiervoor diend de bestaande website wel de nodige aanpassingen te ondergaan, en daar gaan we in de komende periode aan werken.

Om de website dynamischer te maken en om ervoor te zorgen dat de medewerkers van Salon Annabell zelf de content kunnen aanpassen gaan we in eerste instantie de bestaande website ombouwen naar Joomla.

Nieuwe mobiele website

In deze tijd worden websites ook steeds vaker vanaf een mobiel toestel bezocht. Niet alle mobiele toestellen kunnen een website weergeven zoals deze bedoeld is (zoals op uw PC). Het is dus zaak om een mobiele variant van een website op te leveren. Momenteel werken wij aan een plugin voor het Joomla CMS waarmee een mobiele website kan worden getoont. Tot die tijd hebben we gewwon een mobiele variant gemaakt.

Voor iedere website afzonderlijk moet worden bepaald welke informatie ze willen weergeven wanneer mensen via een mobiel toestel naar de website surfen. In het geval van Scorpion Computers & Software hebben wij ervoor gekozen om voorlopig alleen nog onze adresgegevens te tonen. Hiervoor hebben wij gekozen omdat wij van mening zijn dat de overige informatie voor de mobiele bezoeker van minder belang is. Indien gewenst door onze bezoekers zal meer informatie op de mobiele variant van de website worden geplaatst.

De mobiele website is te bereiken via http://m.ScorpionComputers.nl of http://mobile.ScorpionComputers.nl. De subdomeinen m. en mobile. zijn marktconforme voorvoegsels die door mobiele gebruikers steeds vaker als common use worden aanvraard.

Nieuwe demonstratie website voor Joomla extensions

Heel vaak krijgen we de vraag of één van onze Joomla uitbreidingen op een website staat zodat ze hem kunnen bekijken voordat ze overgaan tot download en implementatie op hun eigen website. Hiervoor hebben we nu een oplossing gecreeerd. We hebben een demonstratie website in de lucht gebracht waarop alle extensions zullen gaan functioneren. Ook kunt u hier direct onze templates in werking zien. Er is op deze website een zogenaamde template changer geinstalleerd waarmee u snel en effectief kunt wissleen tussen de diverse templates die wij aanbieden. De demonstratiewebsite kunt u vinden op http://demo.scorpioncomputers.nl

Gratis templates voor onze klanten

Omdat hosting naar een hoger level wordt getrokken binnen Scorpion Computers & Software vinden wij het belangrijk om ook ons dienstenpakket uit te breiden. Omdat steeds meer klanten alleen maar hosting willen afnemen en gebruik willen maken van het content management systeem Joomla bieden we vanaf vandaag ook een aantal gratis basis templates aan. Hiermee onderscheidt u direct uw website van die van anderen door geen gebruik te maken van de standaard weergave die Joomla biedt.

De templates zijn binnenkort via onze exstensions website (http://extensions.scorpioncomputers.nl) te downloaden.

Extra hosting pakketten

Tegenwoordig heeft de internetgebruiker steeds meer mogelijkheden om gebruik te maken van foto's in een hoge kwaliteit en zelfs filmpjes. Webdesigners spelen daar goed op in en de huidige generatie websites wordt alsmaar interactiever. Hierdoor ontstaat ook de vraag naar uitgebreidere hostingpakketten. Dat is precies de reden waarom we vanaf vandaag 2 extra pakketten aan ons spectrum van hostingdiensten hebben toegevoegd. Het betreft hier een Premium en een Ultimate pakket. De voornaamste verschillen zijn voornamelijk de hoeveelheid dataopslag en dataverkeer. We hebben deze twee nieuwe pakketten in samenspraak met een groep klanten samengesteld en er een mooie concurerende prijs aan gekoppeld.

Nieuw project: HobbyComputers.nl

Persoonlijk vind ik het fantastisch wat de eigenaar van Hobby Computers in Vught allemaal doet. Deze 78-jarige man heeft achter zijn woonhuis zijn schuur omgebouwd tot een computershop. De helft is technische dienst en de andere helft is de showroom. Hier bouwt, repareerd en verkoopt hij nieuwe en gebruikte systemen en onderdelen. Ook ontwerpt en bouwt hij helemaal zelf jukeboxen die computergestuurd zijn. Meer hierover vind je terug op een andere website die wij voor hem hebben ontwikkeld www.hbjukeboxen.nl.

Deze man (Leo Klokgieters) is een echte handelaar die altijd op zoek is naar de spreekwoordelijke 'krenten in de pap'. Ik heb hem daarom weten te overtuigen dat een webshop een nuttige uitbreiding is van zijn bedrijf. We hebben voor hem een nieuw logo ontworpen en gaan nu aan de slag met een webshop.

Een vernieuwde website

We komen er natuurlijk niet mee weg om zelf ook niet regelmatig een vernieuwde website te introduceren. Vanaf vandaag is dat dus het geval.

Het ontwerp van de website zal tevens als nieuwe huisstijl worden doorgevoerd. De vernieuwde website is niet meer gemaakt in .Net, maar ook voor ons eigen bedrijf maken we nu gebruik van Joomla. Dit is een zeer bewuste keuze omdat het meerendeel van de werkzaamheden die we in deze periode doen zijn webdesign opdrachten waarbij we Joomla als basis gebruiken. Onze eigen website fungeerd natuurlijk als een soort van etalage, een afspiegeling van een deel van onze capaciteiten.

We bieden service voor IE8 ondersteuning

Veel websites hebben er last van. Internet Explorer 8 is officieel op de markt gebracht. De ondersteuning van deze browser blijkt echter in veel gevallen niet afdoende. Bestaande websites worden dus vaak anders weergegeven dan verwacht. Ook werkt sommige functionaliteit niet meer. Scorpion Computers & Software biedt daarom vanaf vandaag een service die ervoor zorgt dat websites die op onze servers worden gehost kunnen worden voorzien van een optie om standaard in IE7-compatibiliteits modus worden weergegeven in IE8. Dit is een optie die normaliter in IE8 kan worden aan- en uitgeschakeld. Deze service zorgt ervoor dat de optie niet wordt weergegeven in de browser, maar dat deze wel in ingeschakeld.

Nauticashop (domein is over)

De eigenaar van Osiris Sailing en Van Dal bouw & ICT is een echte ondernemer. Buiten zijn ICT bedrijf heeft hij ook Osiris Sailing. Dit is een bedrijf dat jachten verhuurd. Hiervoor hebben we ook al een website mogen bouwen. Nu heeft hij ook een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van artikelen voor alles wat met nautica te maken heeft. Hiervoor gaan we in de toekomst ook nog een webshop maken. Het domein al verhuisd en de werkzaamheden zijn gestart.

Nieuw project: LennyVanBeurden.nl

Ergens in de zomer van 2008 ontmoete ik een jonge dame die als hobby fotografe in de efteling rond wandelde. Ik raakte met haar in gesprek en we spraken over fotografie en over webdesign. Ik heb haar destijds wat adviezen gegeven voor haar website. Nu heeft ze van haar hobby haar beroep gemaakt. Als moderne fotografe kun je echter niet meer wegkomen met een eenvoudige website. We gaan dus samenwerken aan een professionele website om haar portfolio een plaats te geven langs de digitale snelweg.

Nieuw project: de linde

Onze kinderen gaan nu in België naar school en natuurlijk heb je dan wat formulieren e.d. nodig die ingevuld moeten worden. Als ICT-er dacht ik natuurlijk even naar de website te gaan en die formulieren daar te vinden. Niets was minder waar. Na een poosje zoeken ontdekte ik de bestaande website van de school. Hier was echter helemaal niets als een paar verouderde foto's te vinden. Ik heb dus direct contact gezocht met de school en samen waren we het al snel eens. Er moest een nieuwe website komen. Vandaag is het officiele berricht gekomen dat er begonnen kan worden met de ontwikkeling van de nieuwe website voor basisschool de Linde.

Nieuw project: Van Dal ICT

Nieuwe uitdagingen zijn natuurlijk altijd welkom. Zo ook deze. Voor van Dal ICT gaan we een e-commerce oplossing bouwen. Dat is natuurlijk een kunstje dat we al meerdere malen hebben uitgevoerd, maar deze keer komt er een compleet back-end systeem bij dat de bestanden koppeld van leveranciers en andere externe partijen. Hierdoor hebben we de beschikking over een enorme hoeveelheid aan artikelen en al de bijbehorende gegevens.

Scorpion Extensions

Het werd tijd voor een aparte extensions website. Wanneer je dusdanig veel ontwikkeld voor Joomla als wij de afgelopen periode hebben gedaan, dan ontkom je er niet meer aan. We hadden al eerder aangegeven dat wij een groot deel van de uitbreidingen voor Joomla die wij maken ook willen delen met de massa. Een gedeelte blijft natuurlijk exclusief voor onze klanten, maar het grootste deel stellen wij vanaf deze dag beschikbaar voor het grote publiek. We hebben hier zelfs een speciale webiste voor in het leven geroepen. Hierdoor wordt het geheel serieus afgewerkt. De url http://extensions.scorpioncomputers.nl/ is vanaf nu dus een feit en zal de komende periode worden voorzien van een scala aan leuke downloads voor het Joomla platform.

Nieuw project: Cafetaria de Stoofpot

Cafetaria de Stoofpot in Udenhout krijgt nu ook een professionele website. Al geruime tijd speelt dit bedrijf met de gedachte van een website die ze zelf kunnen onderhouden. Voor de bestaande website zijn ze gebonden aan de goedheid van iemand die er zijn schaarse tijd insteekt. Omdat wij webdesign vanuit een ander oogpunt bekijken hebben wij dit bedrijf geadviseerd om een professionele website te laten bouwen. Uiteindelijk zijn we het eens geworden en is de opdracht natuurlijk ook onze kant op gekomen. Wij gaan hier dus mee aan de slag. Binnenkort meer hierover.